Packa rätt inför långresan

Inför en lång resa där du ska vara borta länge kan det ibland vara svårt att veta vad du verkligen behöver packa med dig. Givetvis beror det på hur länge du ska vara borta och vilken sorts resa du ska göra. Det kan ju skilja sig en del om du ska på lyxresa eller åka för att backpacka.

 

Viktigt att ha med på alla resor

Oavsett vilken sorts resa du ska på behöver du alltid ha med en necessär eller två fulla med mediciner och hygienartiklar. I din necessär bör du ha tandborste och tandkräm, smärtstillande, magsjukemedicin, plåster, kräm mot fotsvamp, allergimediciner, nässpray, body lotion, vätskeersättning, bandage, handsprit, nagelsax, skavsårsplåster, åksjukemedicin och eventuella personliga artiklar. Anledningen till varför du bör ha med allt detta är för att något kan gå snett när som helst och då är det så mycket skönare om du är förberedd. Så istället för att behöva hitta ett apotek och sedan försöka hitta rätt sak när allt kanske är på ett annat språk, vilket kan göra situationen krånglig, så har du redan med dig allt du behöver. Då kan du i lugn och ro ta hand om dig själv.

Viktigt att tänka på inför längre resor

När du ska åka iväg på en längre resa är det svårt att veta hur mycket kläder och vilken sorts kläder som kan behövas. Försök därför i förväg kolla upp tvättmöjligheter dit du ska eller längs resans gång. Om det inte ser ut att finnas mycket tillfällen för tvätt kan du alltid packa med lite tvättmedel och tvätta några kläder åt gången i ett handfat eller badkar. Det viktiga är att du inte packar för mycket så att du får släpa på tunga väskor och eventuellt behöver betala för övervikt om du ska flyga i onödan. Ta hellre med lite av varje för att försäkra dig om att du har något för alla tillfällen istället för att fokusera för mycket på en sorts kläder för en sorts tillfälle. Sedan är det alltid bra att packa med en powerbank om du är osäker på om du kommer ha tillgång till eluttag under hela resans gång. Telefonen är trots allt en väldigt viktig säkerhetslina ifall något skulle hända, så att du kan ringa efter hjälp. Försök alltid memorera numret till polis eller ambulans där du är så du vet var du ska ringa om något händer.