Häftiga resmål i södra Sydamerika

Att glömma av länder som Chile, Uruguay och Argentina är något man inte vill göra ifall man letar efter resmål i södra Sydamerika.

Vin i söder

Det finns många anledningar till att besöka Argentina. Just argentinska viner är några av de bästa i världen och landet i sig bjuder på olika typer av resor för olika typer av turister.

För den som vill ta det lugnt finns det gott om vingårdar att ta sig fram till, både i söder och västerut, något som gäller även för Chile. Storstadslivet finns också för den som vill uppleva det. I Argentina finns Buenos Aires, som tillhör en av världens största städer. Västerut i Chile är Santiago de Chile mindre, men säkrare.

I Uruguay finns Montevideo, huvudstaden som är nästan lika stor som Stockholm, men med lite fler invånare. Här finns också många häftiga resmål. Är man ute efter den sydamerikanska lyxen har Uruguay en pärla att erbjuda, det vill säga Punta del Este. Den staden brukar beskrivas som Sydamerikas Monaco och så väl kontinenten som världens största stjärnor, från skådespelare till artister och idrottare, har ett hus där. Det är något som dock drar upp priserna något.