Hyrbil och backpack

Just hyrbil och backpack har ännu en gång blivit populära sätt att resa på. Det finns dessutom flera anledningar till varför de här två formerna blivit så uppskattade.

Därför hyr fler bil

Att hyra en bil och få friheten att se sig omkring i ett land är en lyx som förr var få förunnat. Men i takt med att fler personer blev mer säkra och vana att resa innebar det att de ville testa nya sätt. Därför slopades de femstjärniga hotellen, och ett enklare levnadssätt på semester blev alternativet.

Det finns olika sätt att resa på med en hyrbil. Ett vanligt alternativ är dock att man har en startpunkt. Är det i Portugal kan det till exempel vara Lissabon. Då flyger man dit, och sover kanske första natten där, för att sedan hyra en bil. Efter det är man fri att ta sig dit man vill. Kanske vill man se de gamla slotten i norr? Då kan man ta sig upp mot Braga och Porto, som bjuder på en fantastisk historia. Många stannar inte mer än ett par nätter på varje ställe, för att sedan ta sig vidare till en ny destination med bilen.

Anledningen till att detta här blivit populärt är just möjligheten att kunna se mycket under en semester. Om man checkade in på ett all inclusive-hotel på tre veckor på Gran Canaria fick man lyx och lugn. Men vill man kunna se flera delar av ett land under sin lediga tid är hyrbilssemestern bättre.

Spara på miljön med backpacking

Fler och fler har insett att deras livsstil har en stor påverkan på miljön och klimatet. Samtidigt är det få som vill ge upp resandet helt och hållet, vilket inte är ett tvång; man resa på ett miljövänligare sätt. Att minimera flygandet kan då vara en idé, samtidigt som man tar sig fram till fots eller via kollektivtrafik.

Fördelarna med att resa som backpacker är många. Att det minskar ens intryck på miljön är en sak. Det görs inte minst genom att man tar med och återanvänder saker som finns i ens backpack. Det sparar på miljön. Dessutom är det billigare. Istället för att bo på hotell och flyga överallt kommer man nu även kunna göra fler saker, eller resa även med en mindre budget.