Oväntade resmål i Europa

Det är inte svårt att hitta populära resmål i Europa. Men för den som istället vill hitta lite mer okända men ändå vackra ställen kan det vara en utmaning. Europa är dock fullt av vackra ställen, det gäller bara att hitta dem.

Från väst till öst

Några av de vackra ställena finns i Ryssland. Det är troligtvis få som under de senaste åren tänkt på att de vill resa till Ryssland, men det finns många anledningar till att göra det. Bland annat är Uppståndelsekyrkan i St Petersburg en av Europas vackraste platser. Även huvudstaden Moskva bjuder på flera vackra områden.

Dubrovnik tillhör ett underskattat resmål i Europa. Platsen är så vacker att den fick vara med i Game of Thrones. Lite nordväst finns annars Slovenien, ett land som verkligen fallit under radarn för många svenska resenärer. Men här finns Bledsjön, ett ställe som måste upplevas på plats.

Vill man vara kvar i norr har Norge gott om resmål att erbjuda. Norrmännen är mest kända för sina fjordar, men det finns så mycket mer. Vid Ringedalssjön finns till exempel en häftig stenformation som kallas för Trolltunga.

Södra Europa har annars redan kända populära ställen att besöka, och då inte minst i Spanien. Här finns några unika resmål att ta sig till. Två av dessa är Toledo och Segovia. De små städerna var tidigare spanska huvudstäder i perioder, och ligger en timmas resa syd respektive norr om Spaniens nuvarande huvudstad Madrid. Här finns en historia som är välbevarad men trots det inte blivit så populär som de torde kunna bli.