Populära resmål i norra Sydamerika

Är du trött på de vanliga och årliga semesterresorna till Thailand eller de spanska öarna? Då kan norra Sydamerika vara något att hålla ögonen öppna för.

Nya erfarenheter varje dag

Det må vara skönt att åka till samma hotell i Thailand år efter annat. Tryggheten finns där, och semestern blir fortfarande trevlig. Men vill man testa sina resevingar har Sydamerika många destinationer, inte minst i norr.

Peru har till exempel Machu Picchu, som bland annat står högst på Unescos världsarvslista. Här får man uppleva historia som aldrig förr, med ruiner från byggnader som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Det finns även fler häftiga resmål att ta sig till i Peru. Bland annat Lake Titicaca, Lima och Cusco.

Gillar man sol och bad kombinerat med äventyr har även Colombia en del att erbjuda. Till exempel Barranquilla. Förutom att det är en av världens trevligaste städer är det också ett av de säkraste resmålen i det landet. Annars har även Brasilien häftiga resmål uppe i norr. Inte minst om man är intresserad av att kunna uppleva Amazonas på andra sätt än enbart från sin TV-soffa i hemmet.