Resa i Sverige

Att kunna flyga iväg långt bort bara få ta det lugnt under semestern är skönt. Men då glömmer man bort att även Sverige med sina över 150 mil från syd till norr har mycket att erbjuda.

Stanna hemma i Sverige

Det finns dessutom en enorm variation av natur, och resmål som kan besökas såväl på vintern och sommaren. Vad det gäller de största städerna är förstås huvudstaden Stockholm tillsammans med Göteborg och Malmö något som måste besökas.

Men det finns mycket mer. Fårö på Gotland är ett en destination som inte bör glömmas bort av någon. Samtidigt har västkusten och Bohuslän en hel del fina platser, dit kvalar bland annat ön Marstrand in.

Vill man till norr finns det också många alternativ. Abisko i Lappland är tveklöst en av de vackraste platserna både i Sverige och hela Europa. Samtidigt finns Höga Kusten uppe i norr, som blivit populärare under de senaste åren.

Är man längst ner i Sverige finns det också gott om otroligt vackra ställen. Några av de här är katedralen i Lund, den lilla staden Helsingborg samt platser ute på landet. Något som till exempel kan vara Söderåsens nationalpark eller Dalby stenbrott.