Resmål i världen

Det går inte att komma undan faktum att idag finns det fler resmål än tidigare. Inte minst har flera kontinenter blivit mer populära.

Asiens och Afrikas framväxt

Att Thailand tillhör ett av svenskarnas mest populära resmål är fastställt sedan många år tillbaka. Med dess vacker natur, vänlig befolkning och billiga priser finns det många anledningar till att vilja besöka Thailand på sin resa.

Samtidigt har flera nya asiatiska resmål öppnats upp och blivit populära. Vietnam är ett, men både Kina och Japan fortsätter att växa i de svenska resenärernas ögon. För den som vill uppleva något nytt på sin semester är de här två länderna utmärkta val. Kulturen går inte att jämföra med den västerländska, vilket i sig ger unika erfarenheter. Dessutom finns Kinesiska muren i Kina och gott om gamla häftiga tempel i Japan att besöka.

Även Afrika är på frammarsch när det gäller resmål. Dessutom för olika typer av resenärer: för den som vill ha sol och bad finns det vackra kuster, och för den som vill vara med om häftiga djur- och naturupplevelser har Afrika också mycket att erbjuda.

Gillar man havet och de mäktiga vithajarna gör man klokt i att besöka Sydafrika. Samtidigt är Tanzania ett resmål för den som vill se djurlivets häftigaste varelser på land. Här kan man se lejon strosa runt, något som för svenskar är ovanligt att se, även om älgarna har sin charm.

Det finns också gott om häftig historia, inte minst i norra Afrika, till exempel i Egypten. De enorma pyramiderna är ännu häftigare att se på plats. Men det är bra att vara medveten om de oroligheterna som blossar upp både där och på andra håll. Man bör därför vara påläst om situationen innan man ger sig i väg.